Instructiuni la montare


Instructiuni pentru montarea si intretinerea pietrei decorative

1. Suprafata ce urmeaza a fi placata cu piatra decorativa trebuie sa fie stabila, uscata si curata. Nu se poate monta pe o suprafata lucioasa si neteda, trebuie slefuita cu hartie abraziva pentru o aderare buna a adezivului. Adezivul trebuie aplicat uniform pe suprafata intregii placi de piatra, astfel incat, atunci cand aceasta este presata, adezivul in exces sa curga de sub placa.

2. Recomandam folosirea unui adeziv pentru piatra naturala care sa fie elastic si rezistent la inghet.Se aplica pe spatele placii un strat de 4-6 mm de adeziv dupa care se lipeste pe perete si se tine pana se intareste adezivul suficient de mult sa nu cada placa.

3. Dupa montare, adezivul in exces trebuie atent indepartat de pe placa cu ajutorul unei pensule.

4. Locul unde au fost montate placile trebuie ferit de ploaie pana cand adezivul se va usca complet.

5. Placile trebuie protejate de ploaie cu minim 24 de ore inainte de montarea lor. Placile trebuie montate la temperaturi cuprinse intre 5oC si 25oC.

6. Este recomandat ca montajul pietrei decorative sa fie facut din pachete diferite, pentru a uniformiza eventualele diferente de culori din pachete.Aceste diferente de culori sunt rezultatul unui proces tehnologic ce doreste a oferi o imitatie perfecta a pietrei naturale,cu diferente de culoare si dimensiuni diferite.